Wifi verbinding opnieuw instellen

Het kan voorkomen dat u door het wijzigen van provider of andere wijzigingen in uw netwerk uw WIFI verbinding opnieuw moet instellen.

Controleer de instellingen door op MENU en dan op OPTIES te drukken. In het volgende scherm moet u bovenaan de knop NETWERK indrukken en de optie WIFI VERBINDINGEN selecteren.

In het volgende scherm selecteert u het gewenste wifi-netwerk en vult u uw Wifi wachtwoord in. Indien u werkt met een touchscreen kunt u gebruik maken van het schermtoetsenbord. Deze verschijnt, als het goed is, automatisch en anders drukt u op het ABC knopje naast het invoerveld. Het kan ook voorkomen dat dit schermtoestenbord over het invoerveld terechtkomt. Sleep het toetsenbordje dan aan de kant door aan de bovenkant van het toetsenbordveld te drukken en te slepen.

Wanneer het wachtwoord is ingevuld, drukt u op VERBINDEN en wacht u tot de verbinding tot stand is gekomen. Als dit correct is afgehandeld kunt u op AFSLUITEN drukken om het scherm te verlaten.

Wanneer de Wifi verbinding tot stand is gebracht kunt u dit controleren via onze software door op MENU – OPTIES – NETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken. Wanneer er links vier groene vinkjes verschijnen onder INFO VERBINDINGEN is het in orde, verschijnen er rode kruizen is er nog steeds iets niet goed met uw verbinding.

Er bestaat ook een mogelijkheid dat uw internet-router een herstart nodig heeft. Dit kunt u forceren door de adapter/stekker van uw router ongeveer 15 tot 30 seconden uit het stopcontact te halen. LET OP! Nadat u de stekker weer terug in het stopcontact heeft gedaan duurt het vaak meerdere minuten voordat de verbinding weer volledig is gelegd, dus wacht minimaal 5 minuten voordat u iets probeert.

Wanneer er nog steeds sprake is van een foutieve verbinding naar onze Eazis service, kan het ook zijn dat uw netwerk bepaald internetverkeer tegen probeert te houden (FIREWALL en/of PROXY instellingen). In dat geval dient u contact op te nemen met uw eigen provider/netwerkbeheerder.