Geen audiosignaal meer (geen muziek meer uit de speakers van uw installatie)

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor er geen muziek meer wordt doorgegeven aan uw muziekinstallatie.

Controleer eerst de eventueel aanwezige cd-speler/radiotuner. Als deze apparaten ook geen geluid doorgeven ligt de storing waarschijnlijk niet bij de muziekcomputer.

TIP! Om u ervan te vergewissen dat de storing in de muziekcomputer zit kunt u de mini-jack connector (kleine hoofdtelefoonstekker) uit de USB geluidskaart (zwart/grijs of rood kastje met een usb-kabel verbonden met het systeem) of achter uit de computer halen en overzetten op uw hoofdtelefoon uitgang van uw telefoon. ONTHOUD GOED UIT WELKE UITGANG U HET STEKKERTJE HAALT!  (meestal is deze groen met het label F(ront)-out)
Als het geluid van uw mp3- of youtube-app op uw telefoon wel via uw installatie hoorbaar is zit de storing waarschijnlijk wel in de muziekcomputer.

Check in geval van een USB geluidskaart  (zwart/grijs of rood kastje met een usb-kabel verbonden met het systeem) of er een lampje brandt. Is dit niet het geval, controleer dan of de USB kabel naar de muziekcomputer goed is aangesloten.

Het kan ook voorkomen dat de geluidskaart in Windows op “gedempt” staat. Dit is te controleren door in de software op de knoppen MENUVOLUME INSTELLEN en dan op WINDOWS VOLUME te drukken.

Als in dit scherm alle volume schuiven naar beneden staan en/of er een rood icoontje onder deze schuiven is verschenen (knop van “mute/dempen”) kunt u het probleem verhelpen door de schuiven naar boven te slepen en de knop “mute/dempen” te deactiveren door er op te drukken.

De audio instellingen van de software kunnen ook verkeerd staan. U kunt deze instellingen controleren/wijzigen door op MENUOPTIES en dan op AUDIO te drukken. Hiermee komt u in het scherm waarbij u de eventueel aanwezige geluidskaarten kunt toewijzen aan de verschillende spelers. PLAYER 1 is de linker speler in het hoofdscherm PLAYER 2 is de rechter speler.

In het geval van een Multiroom systeem (systeem voor meerdere ruimtes) kunt u met PLAYER 3 en PLAYER 4 de linker en rechter speler van een tweede ruimte instellen.

Controleer of er een geluidskaart geselecteerd staat. Zo niet, controleer via het “uitvouw”menu achter de players of er een geluidskaart geselecteerd kan worden.

Indien er geen geluidskaart geselecteerd kan worden, maar er wel een USB geluidskaart aanwezig is kunt u proberen de USB-KABEL uit het systeem te halen en in een andere USB POORT van de computer te steken. Herstart hierna het systeem en herhaal de stappen die hierboven staan beschreven.

Indien bovengenoemde stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.