Eazis muziekspeler stopt na een paar nummers met afspelen

Het systeem heeft mogelijk al een geruime tijd geen verbinding meer kunnen maken met de online services van Eazis. Mogelijk is er iets mis met de internet-aansluiting en dient de software een update uit te voeren.

Controleer of de internetkabel van de computer naar de internet–router goed is aangesloten (de router van uw provider bevindt zich vaak in een meterkast of bij het punt waar de kabel/fiber het pand binnenkomt).

Indien er sprake is van een Wifi aansluiting kijkt u bij het onderdeel “Wifi verbinding opnieuw instellen” voor een uitgebreidere uitleg.

Wanneer de internetkabel er in zit of de Wifi verbinding tot stand is gebracht kunt u dit controleren via onze software door op MENU – OPTIES – NETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken. Wanneer er links vier groene vinkjes verschijnen onder INFO VERBINDINGEN is het in orde, verschijnen er rode kruizen is er nog steeds iets niet goed met uw verbinding.

Er bestaat ook een mogelijkheid dat uw internet-router een herstart nodig heeft. Dit kunt u forceren door de adapter/stekker van uw router ongeveer 15 tot 30 seconden uit het stopcontact te halen. LET OP! Nadat u de stekker weer terug in het stopcontact heeft gedaan duurt het vaak meerdere minuten voordat de verbinding weer volledig is gelegd, dus wacht minimaal 5 minuten voordat u iets probeert.

Controleer wederom de verbinding door in onze software op MENU – OPTIES – NETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken.

Nadat de internetverbinding is hersteld kunt u via MENU – OPTIES – SOFTWARE VERNIEUWEN de software laten updaten.

Herstart hierna voor de zekerheid het systeem.

Indien bovengenoemde stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.