Veel gestelde vragen

Let op

Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij u wellicht om een USB toetsenbord en muis bij de hand te houden

 • Het systeem heeft mogelijk al een geruime tijd geen verbinding meer kunnen maken met de online services van Eazis. Mogelijk is er iets mis met de internet-aansluiting en diend te software een update uit te voeren.
 • Controleer of de internetkabel van de computer naar de internet–router goed is aangesloten (de router van uw provider bevindt zich vaak in een meterkast of bij het punt waar de kabel/fiber het pand binnenkomt)
 • Indien er sprake is van een WIFI aansluiting kijkt u hieronder bij het onderdeel “wifi verbindingen opnieuw instellen” voor een uitgebreidere uitleg.
 • Wanneer de internetkabel er in zit of de WIFI verbinding tot stand is gebracht kunt u dit controleren via onze software door op MENU, OPTIES, NETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken. Wanneer er links vier groene vinkjes verschijnen onder INFO VERBINDINGEN, is het in orde, verschijnen er rode kruizen, is er nog steeds iets niet goed met uw verbinding.
 • Er bestaat ook een mogelijkheid dat uw internet-router een herstart nodig heeft. Dit kunt u forceren door de adapter/stekker van uw router ongeveer 15 tot 30 seconden uit het stopcontact te halen. LET OP! nadat u de stekker weer terug in het stopcontact heeft gedaan, duurt het vaak meerdere minuten voordat de verbinding weer volledig is gelegd dus wacht minimaal 5 minuten voordat u iets probeert.
 • Wanneer de internetkabel er in zit of de WIFI verbinding tot stand is gebracht kunt u dit controleren via onze software door op MENU, OPTIES, NETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken. Wanneer er links vier groene vinkjes verschijnen onder INFO VERBINDINGEN, is het in orde, verschijnen er rode kruizen, is er nog steeds iets niet goed met uw verbinding.
 • Nadat de internetverbinding is hersteld kunt u via MENU > OPTIES > SOFTWARE VERNIEUWEN de software laten updaten.
 • Herstart hierna voor de zekerheid het systeem.
 • Indien bovengenoemde stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.
 • Waarschijnlijk heeft het systeem een reset gehad doordat de aan/uit knop langer dan een paar seconden is ingedrukt (deze blijft ook wel eens hangen als er vaak te hard op gedrukt is).
 • Sluit USB toetsenbord aan (welke is meegeleverd in de doos van het systeem) zet daarna de computer uit en NEEM CONTACT OP MET EAZIS via het nummer +31 (0)546 538 911.
 • LET OP! het kan ook zijn dat de harde schijf defect is. Dit kan waarschijnlijk samen met de technische medewerker van Eazis telefonisch vastgesteld worden.
 • Het kan voorkomen dat u door het wijzigen van provider of andere wijzigingen in uw netwerk uw WIFI verbinding opnieuw moet instellen.
 • Controleer de instellingen door op MENU en dan op OPTIES te drukken. In het volgende scherm moet u bovenaan de knop NETWERK indrukken en de optie WIFI VERBINDINGEN selecteren.

  In het volgende scherm selecteert u het gewenste wifi-netwerk en vult u uw WIFI wachtwoord in. Indien u werkt met een touchscreen kan u gebruik maken van het schermtoetsenbord. Deze verschijnt als het goed is automatisch en anders drukt u op het ABC knopje naast het invoerveld. Het kan ook voorkomen dat dit schermtoestenbord over het invoerveld terechtkomt. Sleep het toetsenbordje dan aan de kant door aan de bovenkant van het toetsenbordveld te drukken en te slepen.
 • Wanneer het wachtwoord is ingevuld, drukt u op VERBINDEN en wacht u tot de verbinding tot stand is gekomen. Als dit correct is afgehandeld kunt u op AFSLUITEN drukken om het scherm te verlaten.
 • Wanneer de WIFI verbinding tot stand is gebracht kunt u dit controleren via onze software door op MENU, OPTIES, NETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken. wanneer er links vier groene vinkjes verschijnen onder INFO VERBINDINGEN, is het in orde, verschijnen er rode kruizen, is er nog steeds iets niet goed met uw verbinding.
 • Er bestaat ook een mogelijkheid dat uw internet-router een herstart nodig heeft. Dit kunt u forceren door de adapter/stekker van uw router ongeveer 15 tot 30 seconden uit het stopcontact te halen. LET OP! nadat u de stekker weer terug in het stopcontact heeft gedaan, duurt het vaak meerdere minuten voordat de verbinding weer volledig is gelegd dus wacht minimaal 5 minuten voordat u iets probeert.
 • Wanneer er nog steeds sprake is van een foutieve verbinding naar onze Eazis service, kan het ook zijn dat uw netwerk bepaald internetverkeer tegen probeert te houden (FIREWALL en/of PROXY INSTELLINGEN). In dat geval dient u contact op te nemen met uw eigen provider/netwerkbeheerder.
 • Door een stroomstoring of piekspanning op uw netspanning (stopcontact/groep) kan het voorkomen dat de voeding en/of adapter van het systeem ontregeld raakt.
 • Controleer of er spanning staat op het stopcontact of laat dit door een bevoegde elektriciën nakijken.
 • Haal de netspanningsadapter van het apparaat voor 30 minuten uit het stopcontact EN uit de achterkant van uw muziekcomputer.
 • Als u het systeem weer heeft aangesloten op de netspanningsadapter en de stekker weer in het stopcontact heeft gedaan, probeer het systeem nogmaals op te starten.
 • Wanneer het systeem nog steeds niet wil opstarten, neem dan contact op met EAZIS. De voeding en/of adapter is waarschijnlijk defect.
 • Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor er geen muziek meer wordt doorgegeven aan uw muziekinstallatie.
 • Controleer eerst de eventueel aanwezige cd-speler/radiotuner. Als deze apparaten ook geen geluid doorgeven, ligt de storing waarschijnlijk niet bij de muziekcomputer.
 • TIP! om u ervan te vergewissen dat de storing in de muziekcomputer zit, kunt u de mini-jack connector (kleine hoofdtelefoonstekker) uit de USB audio interface (zwart/grijs kastje, met een usb-kabel verbonden met het systeem) of achter uit de computer halen en overzetten op uw hoofdtelefoon uitgang van uw telefoon. ONTHOUD GOED UIT WELKE UITGANG U HET STEKKERTJE HAALT! (meestal is deze groen met het label F(ront)-out)
  Als het geluid van uw mp3- of youtubeapp op uw telefoon wel uit uw installatie hoorbaar is, zit de storing waarschijnlijk wel in de muziekcomputer.
 • Check in geval van een USB audio interface (zwart/grijs kastje, met een usb-kabel verbonden met het systeem) of er een lampje brand, als er geen lampje brand, controleer dan of de USB kabel naar de muziekcomputer goed is aangesloten.
 • Het kan ook voorkomen dat de geluidskaart in windows op “gedempt” staat. Dit is te controleren door in de software op de knoppen MENU, VOLUME INSTELLINGEN en dan op WINDOWS VOLUME te drukken.

  Als in dit scherm alle volume schuiven naar beneden staan en/of er een rood icoontje onder deze schuiven is verschenen (knop van “mute/dempen”),  kunt u het probleem verhelpen door de schuiven naar boven te slepen en de knop “mute/dempen” te deactiveren door er op te drukken.
 • De audioinstellingen van de software kunnen ook op verkeerde instellingen staan. U kunt deze instellingen controleren/wijzigen door op MENU, OPTIES en dan op AUDIO te drukken.
  Hiermee komt u in het scherm waarbij u de eventueel aanwezige geluidskaarten kunt toewijzen aan de verschillende spelers. PLAYER 1 is de linker speler in het hoofdscherm PLAYER 2 is de rechterspeler.

  In het geval van een MULTIROOM systeem (systeem voor meerdere ruimtes) kunt u met PLAYER 3 en PLAYER 4 de linker en rechter speler van een tweede ruimte instellen.

  Controleer of er een geluidskaart geselecteerd staat. Zo niet, controleer via het “uitvouw”menu achter de players of er een geluidskaart geselecteerd kan worden.
 • Indien er geen geluidskaart geselecteerd kan worden maar er wel een  USB audio interface (zwart/grijs kastje, met een usb-kabel verbonden met het systeem) aanwezig is, kunt u proberen de USB-KABEL uit het systeem te halen en in een andere USB POORT van de computer steken. Herstart hierna het systeem en herhaal de stappen die hierboven staan beschreven.
 • Indien bovenstaande stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.
 • Dit kan gebeuren wanneer er sprake is van een USB audio interface (zwart/grijs kastje, met een usb-kabel verbonden met het systeem) welke verkeerd staat ingesteld in de software.
 • De audioinstellingen van de software kunnen verkeerd staan. U kunt deze controleren/wijzigen door op de knoppen MENU, OPTIES en dan op AUDIO te drukken. Hiermee komt u in het scherm waarbij u de eventueel aanwezige geluidskaarten kunt toewijzen aan de verschillende muziekspelers. PLAYER 1 is de linker speler in het hoofdscherm PLAYER 2 is de rechter speler. (In het geval van een MULTIROOM systeem (systeem met meerdere ruimtes) kunt u met PLAYER 3 en PLAYER 4 de linker en rechter speler van een tweede ruimte instellen).
 • Controleer of er een geluidskaart geselecteerd staat. Zo niet, controleer via het “uitvouw”menu achter de players of er een geluidskaart geselecteerd kan worden.
 • Indien er geen geluidskaart geselecteerd kan worden maar er wel een  USB audio interface (zwart/grijs kastje, met een usb-kabel verbonden met het systeem) aanwezig is, kunt u proberen de USB-KABEL uit het systeem te halen en in een andere USB POORT van de computer steken.
 • Herstart hierna het systeem en herhaal de stappen die hierboven staan beschreven.
 • Indien bovenstaande stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.
 • In dit geval is er geen audiokaart gevonden door het systeem.
 • U kunt dit controleren/wijzigen door op de knoppen MENUOPTIES en dan op AUDIO te drukken. Hiermee komt u in het scherm waarbij u de eventueel aanwezige geluidskaarten kunt toewijzen aan de verschillende muziekspelers. PLAYER 1 is de linker speler in het hoofdscherm PLAYER 2 is de rechter speler. (In het geval van een MULTIROOM systeem (systeem met meerdere ruimtes) kunt u met PLAYER 3 en PLAYER 4 de linker en rechter speler van een tweede ruimte instellen).
 • Controleer of er een geluidskaart geselecteerd staat. Zo niet, controleer via het “uitvouw”menu achter de players of er een geluidskaart geselecteerd kan worden.
 • Indien er geen geluidskaart geselecteerd kan worden maar er wel een  USB audio interface (zwart/grijs kastje, met een usb-kabel verbonden met het systeem) aanwezig is, kunt u proberen de USB-KABEL uit het systeem te halen en in een andere USB POORT van de computer steken.
 • Herstart hierna het systeem en herhaal de stappen die hierboven staan beschreven.
 • Indien bovenstaande stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.
 • Er kan een storing zitten in de aanraakfunctie van het scherm.
 • Als er sprake is van een apart aanraakscherm (los van de computerkast) kunt u eerst controleren of er een USB/seriële kabel van de computer naar het scherm loopt en of deze nog goed is aangesloten.
 • Sluit de USB muis aan (welke is meegeleverd in de doos van het systeem).
  Klik hierna op MENU en dan op TOUCH CALIBREREN.
  Volg de instructies op het scherm.
 • Indien bovenstaande stappen geen oplossing hebben geboden, neem dan contact op met Eazis.
 • Wanneer de software om een UNLOCKCODE vraagt, is de licensie verlopen. Dit kan meerdere oorzaken hebben.
 • Controleer of de internetkabel van de computer naar de internet-router goed is aangesloten (de router van uw provider bevindt zich vaak in een meterkast of bij het punt waar de kabel/fiber het pand binnenkomt).
 • Indien er sprake is van een WIFI aansluiting kijkt u hierboven bij het onderdeel “wifi verbindingen opnieuw instellen” voor een uitgebreidere uitleg.<
 • Wanneer de internetkabel er in zit of de WIFI verbinding tot stand is gebracht kunt u dit controleren via onze software door op MENUOPTIESNETWERK en dan ALLE VERBINDINGEN CONTROLEREN te drukken. wanneer er links vier groene vinkjes verschijnen onder INFO VERBINDINGEN, is het in orde, verschijnen er rode kruizen, is er nog steeds iets niet goed met uw verbinding.
 • Wanneer er nog steeds sprake is van een foutieve verbinding naar onze Eazis service, kan het ook zijn dat uw netwerk bepaald internetverkeer tegen probeert te houden (FIREWALL en/of PROXY INSTELLINGEN). In dat geval dient u contact op te nemen met uw eigen provider/netwerkbeheerder.
 • Nadat de internetverbinding is hersteld kunt u via de knoppen MENU > OPTIES > SOFTWARE VERNIEUWEN de software laten updaten.
 • Herstart hierna voor de zekerheid het systeem.
 • Deze melding kan ook in beeld komen wanneer de datum en tijd niet goed zijn ingesteld.

  Druk op de knop MENU en dan op DATUM/TIJD INSTELLEN om dit te corrigeren en herstart het systeem.
 • Wanneer de internetverbinding in orde is en het systeem vraagt nog steeds om een UNLOCKCODE kan er sprake zijn van een blokkering van uw abonnement. Neem contact op met Eazis.

  Belt u na kantooruren dan krijgt u van de telefooncentrale een UNLOCKCODE. Vul deze in de software in en neem de eerstvolgende werkdag contact op met de afdeling administratie van EAZIS.

  LET OP! De storingsmonteur die dienst heeft buiten kantooruren is NIET bevoegd om UNLOCKCODES te verstrekken!
 • Deze melding komt in beeld wanneer de datum en tijd niet goed zijn ingesteld.
 • Druk op de knop MENU en dan op DATUM/TIJD INSTELLEN om dit te corrigeren en herstart het systeem.
 • Wanneer deze melding terug blijft komen, neem dan contact op met Eazis.


  Notice: Undefined variable: songs in /var/www/html/www/v1/public/inc/fe-footer.php on line 142

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/www/v1/public/inc/fe-footer.php on line 142

Gratis demo aanvragen.

We komen graag langs voor een vrijbljvend persoonlijk gesprek en de demonstratie van het Eazis muziek- en media systeem.

Uw aanvraag is verstuurd

Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.